Projecten

Een groot bedrijf in de automotive sector met moeilijkheden om projecten op tijd op te leveren, besloot om de Agile Scrum methodologie te implementeren. Dit ging gepaard met de nodige verwarring en weerstand. Rsquare heeft met enkele partners het projectteam en de leiders gecoacht en de verschillende Agile teams begeleid tijdens de transformatie van traditioneel Waterfall project management naar werken in zelforganiserende teams met oplevering in sprints.
Een van de grootste Belgische overheidsinstellingen ging tijdens de implementatie van office 365 over van het klassiek telefoneren naar telefoneren via Skype for Business. Rsquare begeleidde de directie, gaf workshops in het begeleiden van veranderingen voor alle leidinggevenden en werkte samen met het projectteam een change management plan uit op basis van bevragingen op het terrein.

Een internationaal productiebedrijf wil de leveringstijd van bestelling tot produceren terugbrengen van 6 weken naar 2 weken en doet hierbij beroep op een internationaal gereputeerd bedrijf om Lean te implementeren. Rsquare heeft als opdracht het projectteam en de leidinggevenden te ondersteunen bij het coachen, betrekken en engageren van de mensen op de werkvloer. Tevens ontwikkelen we, in co-creatie, het communicatieplan.

Een vlaams productiebedrijf, dat al bijna een eeuw overeind blijft, stelt vast dat het geen echte verbetercultuur heeft. Zelfs het nakomen van gemaakte afspraken en gebruiken van afgesproken standaardwerkwijzes, is eigenlijk een groot mankement. Iedereen doet wel keihard zijn best om alles beter te doen, maar omdat er geen structuur is, gaat veel effort verloren, en vervalt men dikwijls terug in oude gewoontes. Het management vroeg Rsquare om hen te helpen om deze cultuurwijziging en de bijbehorende lean-transformatie in goede banen te leiden.
Project 3